Standing in lessons increases concentration

Sitting dominates our lives from a young age. The best way to change set structures and behaviour patterns is by incorporating movement and energy into everyday life at school.

The kyBounder simulates a soft, flexible surface. Even simply swaying on the kyBounder activates a range of different muscles. Studies show that moderately moving while learning makes learning easier and increases intelligence. In contrast, sitting still and concentrating result in significantly poorer results. What’s more, kybun prevents incorrect posture and relieves school-related stress.

Read a survey of pupils and teachers about standing desks in the classroom  PDF (104 KB)

Effect and benefits:

  • Increased concentration when learning
  • Increases creativity
  • The combination of moderate exercise and mental activity increases learning capacity
  • Improves posture
  • Improves coordination and body perception
  • Improves well-being
  • Burns calories, even during lessons
  • Is great fun
  • Helps reduce hyperactive behaviour

inga nyheter i denhär listan.

Customer testimonials

Arash Shirkhan, säljare Elgiganten Megastore Helsingborg, Svenska

Väldigt sköna att gå med, svävar på moln i princip. Haft dem i över ett år nu och de är fortfarande i toppskick. Förr i tiden då jag hade vanliga skor, och då var det ändå träningsskor, hade jag alltid superont i fötterna när jag kom hem efter ett 12-timmarspass men inte nu längre. Det är verkligen stor skillnad.

Jonas Wåhlander, varuhuschef Elgiganten Megastore Helsingborg, Svenska

Sedan jag började med kyBoot för ca två år sedan har jag mycket mindre värk i fötterna och har snabbare återhämtning och mindre stelhet i sätet efter träning. Då jag tränar minst 7-8 gånger i veckan är detta ett bra komplement för återhämtning! Bra sko för butiksarbete enligt mig.

Håkan Hagerman, säljare Elgiganten Megastore Helsingborg, Svenska

Den största förbättringen för mig har varit att jag inte är lika trött i knäna, har inte ont i mina hålfötter och jag fick tidigare ofta värk i ländryggen p.g.a. att jag står upp 10-12 timmar om dagen i mitt arbete. Det har jag inte haft ett enda problem med sedan jag började med kyBoot.  


Media reports about kybun in schools

inga nyheter i denhär listan.